Recept

 

Co potřebujeme:

500g mouky

300ml vody

10g soli

2g droží

10ml olivového oleje

+jakékoliv ochucení

Postup:

Ve středně velké misce promícháme mouku a sůl. Přidáme droždí, vodu, a vše pořádně promícháme. Potom, co mouka pojme veškerou vodu, můžeme přidat olivový olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. Hotové těsto je středně tekuté, neroztékavé konzistence. Uděláme tři až čtyři koule a lehce je potřeme olejem. Poté je důkladně přikryjeme igelitovou folií. Necháme je hodinu v pokojové teplotě, a pak je vložíme do lednice o teplotě 5 stupně celsia. Druhý den je vytáhneme a necháme jednu hodinu odležet, aby získaly pokojovou teplotu. Ručně vytáhneme kulaté těsto, které dáme na pečící papír. Dáme na něj vlastní ingredience a rozehřejeme troubu na minimálně 250 – 300 stupně celsia. Během pečení troubu neotevírat ! Pizzu znovu dáme do trouby rovnou na mřížku a pečeme maximálně sedm minut.